2014-11-26 16:13

1.000.000 steg – fungerar fortfarande!

Att vi lägger stor vikt på hög kvalitet på våra produkter känner förhoppningsvis nu många till i dagsläget. Att testa produkter i ett labb är ju ett första steg, men själva ”verkligheten” brukar alltid tala om sanningen till slut.

I slutet av 2013 började en byggare att använda våra värmesulor på jobbet varje dag. De flesta hantverkare känner nog till fenomenet; ”kalla fötter” allt för väl. Eftersom han hade tappat bort sina ordinarie sulor till skorna, så tog han aldrig ut dem. De fick helt enkelt ligga kvar i skorna, även när den kalla säsongen var över.

Senare på hösten när kylan gjorde sig påmind igen, kom han ihåg det lilla hjälpmedlet han hade i skorna. En snabb laddning och sulorna var fullt funktionsdugliga igen. Han var så glad att nyheten nådde oss snabbt.

Efter en enkel kalkyl kom vi fram till att vid 5.000 steg om dagen, i 200 dagar, så når han upp till 1.000.000 steg. Nu går nog de flesta byggare faktiskt fler steg per år, men låt oss inte överdriva.

Sulorna på bilden är fjolårets modell. I år har vi förstärkt vissa komponenter ytterligare. Det finns en uppsjö av sulor på marknaden, men det är själva ”insidan” som skiljer dem åt. Vissa väljer att använda en värmefilm, plastiga fjärrkontroller, dåliga batterier, sämre över & underladdningsskydd, tunnare gods på ramen, felaktiga lödningar på kretskorten att kortslutningar riskeras, dåliga kontakter, laddare och vise versa. Listan kan göras lång.

Vi använder en riktig värmekabel. Fjärrkontrollen består till största delen av härdat aluminium, vi väljer de bästa litium batterierna, laddningsskydd, gods, kontakter, kretskort mm. från kända tillverkare. Bara det bästa får ta plats hos oss.

Förhoppningsvis kan vi med vårt lilla bidrag, minska samhällets köp och släng vana en aning!

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur: