Miljö och ansvar

Vi på Bucken jobbar kontinuerligt för hållbarhet. Vi tror att det bästa för miljön är att konsumera mindre, men bättre. Därför fokuserar vi på att skapa slitstarka plagg i tidlös design som du kan älska och använda under lång tid.

Här är några konkreta exempel på hur vi jobbar med hållbarhet:

Kompatibilitet mellan värmeplagg, batterier och laddare.

Vi ser till att våra batterier och laddare är fungerar med så många av våra värmeplagg som möjligt. Det betyder att du slipper köpa nya batterier och laddare varje gång du köper ett nytt värmeplagg hos oss.

5 års reservdelsservice

Vi ser till att erbjuda batterier och laddare upp till 5 år efter att en produkt har utgått ur sortimentet. På så sätt kan du förlänga livslängden på din produkt och undvika onödigt köp av nya produkter.

Vi ersätter det som faktiskt är trasigt

Vi försöker tillverka så högkvalitativa produkter som möjligt. Om mot förmodan något skulle gå sönder, så fokuserar vi på att byta ut den specifika delen som är trasig och inte allt i setet, vilket sparar resurser.

Vi strävar efter att minimera avfall

Vi använder främst pappersförpackningar och har fasat ut nästan alla plastförpackningar. Plastförpackningarna som återstår, består oftast av återvunnen plast.

Cirkulär materialåtervinning

Genom vårt medlemskap i Näringslivets Producentansvar (NPA) och El-Kretsen tar vi ansvar för våra produkter hela vägen från produktion till återvinning. Dessa organisationer har ett rikstäckande insamlings- och återvinningssystem för förpackningar, elektronik och batterier. När våra produkter inte längre används kan de lämnas in till någon av organisationernas många insamlingsstationer som finns runt om i landet. NPA och El-Kretsen ser sedan till att materialen plockas isär och återvinns på ett effektivt och miljövänligt sätt.

Vi undviker flygfrakt

Vi undviker i princip helt att våra varor transporteras via flygfrakt. Både från leverantör och till dig som kund. Vi försöker i stället välja transporter via sjö, järnväg eller väg, som jämförelsevis har en betydligt lägre miljöpåverkan.

Vi minimerar transporter

Vi tar oss fosilfritt till jobbet och utför ytterst sällan tjänsteresor. Digitala verktyg möjliggör effektiva möten och samarbeten utan fysisk förflyttning.
Vi ser även till att våra varutransporter samordnas med PostNords befintliga rutter för att minimera utsläpp.

Förnybar energi

Vi bedriver vår verksamhet i en lokal vars solpaneler på taket producerar mer el än vad vi förbrukar, inklusive uppvärmning via bergvärme. De tidpunkter på dygnet eller under året då solpanelerna inte producerar tillräckligt med el, köper vi in el från 100% förnybara energikällor.

Biodling

Vi har bisamhällen som bidrar till pollinering och bevarar den biologiska mångfalden. De ger också tillgång till färsk, lokalproducerad honung.

Hållbarhetsdialog med leverantörer

Vi kommunicerar kontinuerligt med våra leverantörer för att förbättra hållbarhetsarbetet.

Vi vill gärna ha din feedback!

Har du några frågor eller idéer kring vårt hållbarhetsarbete, tveka inte att kontakta oss. Tillsammans kan vi skapa en mer hållbar framtid!