2013-12-16 08:19
Sveriges största ATV forum har testat pumpslangen och gav betyget 8 av 10.
Nedan är deras testutlåtande:
 
 
Test av Pumpslangen
 
Efter en "smygreklamkupp" här i forumet för ett antal veckor sedan så fick jag upp ögonen för pumpslangen.
Jag raderade reklamen, men beställde en pumpslang, och nu har jag testat den för att se hur den fungerade.
Och visst fungerar den, det funkar helt enkelt som på filmen nedan.
 
 
Det finns dock ett par nackdelar:
1. Slangen i sig är rätt styv, och om den varit ihoplindad så vill den inte gärna ändra form, jag har därför sett till att ha en liten klämma som jag spänner fast den med på utsidan av en hylla - så den kan hänga rakt ned när jag inte använder den och då fungerar det bra.Att slangen är transparent är som jag ser det viktigt och bra, men en mjukare (silikon?) slang hade onekligen varit en fördel, även om det troligen skulle fördyra produkten.
2. Som backventil sitter det en glaskula, typ vanlig spelkula, och förutom att jag misstänker att den kan gå sönder om man skulle tappa slangen/backventilen i golvet så uppstår det ett visst oljud från den när bensinen rinner genom slangen, ett "ringande" ljud som gör det liiite svårt att höra när tanken börjar bli full.

Med detta typ av hjälpmedel är det precis som vanligt viktigt att man antingen ser eller hör när tanken börjar bli full för att undvika övertankning, och det hade varit lättare om slangen hade varit helt ljudlös när man tankade.

Anmärkningarna ovan är väl inte direkt allvarliga, men det kanske ändå finns potential till förbättringar.
Ett kul tillbehör som gör det enkelt att tanka, det går dessutom rätt fort, och när man väl lärt sig att hantera den så minskar risken att spilla när man tankar.
Värt att notera är att man tvingas agera lite tvärtemot vad man normalt gör när tanken är full, i vanliga fall så slutar man hålla i bensin - dunk bort!
Med slangen så måste man se till att INTE dra bort slangen när tanken är full, utan istället lyfta upp den från bensindunken, annars blir det ordentligt med spill.
Visst, det droppar några droppar från slangen när man tankat färdigt och lyfter upp den från dunk/tank om man inte har lite tålamod och låter det droppa av i dunken, men det är säl som regel inte så farligt, i vart fall inte om man är utomhus när man tankar.

Priset när detta skrevs var 156 kr inkl frakt, kanske lite väl billigt för att den skall kunna marknadsföras på ett effektiv sätt, men ni som hänger med i detta forum vet ju nu i alla fall att den finns och fungerar.
På en 10-poängsskala får den följande resultat:

Fiffighet: 8
Kvalitet: 6
Funktion: 9
Prisvärdhet: 9
Totalbetyg: 8

Jag rekommenderar köp om man ofta tankar från dunk.
Jag kanske t.o.m hör med säljaren om det är något jag kan sälja i min webbshop, den som lever får se.

/Rickard

    Varor som nämns i nyheten

  • Underlättar vid tankning, skaka igång flödet och fyll om nästan vilken vätska som helst från en behållare till en annan.
    från 139 kr