Ånger- & bytesrätt

Vi erbjuder öppet köp & bytesrätt i 60 dagar på varor som säljs till ordinarie pris. Varor som däremot säljs till reducerat pris gäller öppet köp & bytesrätten enbart i 14 dagar. Dessa villkor gäller även för företag och myndigheter. Ånger- & bytesfristen börjar löpa från den dag du har tagit emot varan. När du nyttjar din ånger- eller bytesrätt måste inte kundtjänst kontaktas innan.

Du har rätt till att se på varan och att prova den till en viss grad. För att du ska få varans fulla belopp i retur, behöver den vara i originalskick och vara fri från skador, smuts och lukt. Om den returnerade varan behöver återställas med en maskintvätt, drar vi 100 SEK. Om varan har lättare användningsspår som inte går att återställa, drar vi 30% av varuvärdet. Om varan har kraftiga användningsspår, är skadad, eller har en personlig prägel (som till exempel klippta värmesulor) kan prisavdraget uppgå till hela varuvärdet. Vi förbehåller oss rätten att i undantagsfall även göra avdrag för upplupna extrakostnader, som till exempel fraktkostnader som vi informerat om innan köpet.

Vi ska om du nyttjat din ångerrätt, betala tillbaka senast inom 14 dagar efter att vi tagit emot varan. Återbetalningen till ditt bankkonto sköts automatiskt av respektive betalleverantör som du valt vid ditt köp.

Vi rekommenderar starkt att du använder returfraktsedeln, som bör ha bifogats av oss i ditt paket. Kontakta gärna kundtjänst om du inte har fått någon förbetald returfraktsedel så skickar vi dig en om det är möjligt. Då kan vi enkelt följa ditt paket tills det anländer vid vårt lager. Du som kund måste själv bekosta returen. Om du vid ånger av köp använder vår förbetalda returfraktsedel, dras 79 SEK vid retur innanför Sverige. Vid retur utanför Sverige, dras istället 150 SEK.

Vid ett storleksbyte av en likadan vara, så betalar du inget om du slutligen behåller din vara. Om du EFTER ett storleksbyte ångrar ditt köp på din vara, drar vi 150 SEK per genomfört storleksbyte inom Sverige. Vid ett storleksbyte utanför Sverige, dras istället 300 SEK. Pengarna dras då från ditt tillgodohavande för de varor som du har returnerat.

Om du behöver välja ett eget fraktbolag, måste returen skickas som FÖRETAGSPAKET till adressen nedan:

Bucken Sweden AB
Simonstorp 3
671 98 Gunnarskog
SWEDEN

Så genomför du ett STORLEKSBYTE på din vara:

1. Skriv på returformuläret vilken storlek du önskar byta till. Lägg returformuläret i paketet, tillsammans med varan du vill byta. Vid ett storleksbyte behöver du INTE returnera varans tillbehör som till exempel laddare, batterier, väska, manual, originalförpackning etcetera så att paketet är så litet och lätt som möjligt.
2. Använd den förbetalda returfraktsedeln som du bör ha fått med i din leverans eller som du har fått av kundtjänst. Klistra returfraktsedeln på paketet och lämna in försändelsen till Postnords ombud.
3. Notera gärna Parcel-ID som står på returfraktsedeln eller spara inlämningskvittot, så kan du själv spåra returen. Räkna med att ett byte tar 4-8 vardagar från att du har lämnat försändelsen, tills du åter har paketet.

Så genomför du ett ÅNGER av ditt köp:

1. Skriv på returformuläret att du önskar ångra köpet på din vara. Skriv gärna också anledningen till ditt ånger av köp. Lägg returformuläret i paketet, tillsammans med varan du vill returnera.
2. Använd den förbetalda returfraktsedeln som du bör ha fått med i din leverans eller som du har fått av kundtjänst. Klistra fraktsedeln på paketet och lämna in försändelsen till Postnords ombud.
3. Räkna med att det tar 4-8 vardagar från att du har lämnat försändelsen, tills du åter har pengarna på ditt konto. Notera gärna Parcel-ID som står på returfraktsedeln eller spara inlämningskvittot, så kan du själv spåra returen.